I Posušani spremaju pomoć za Hrvatsku!

Brojne su se udruge, klubovi, pojedinci i mnogi drugi uključili u akciju skupljanja potrepština za potresom pogođena područja u Hrvatskoj. Tako su i Posušani preko facebook grupe Posuška Pijaca za sve OPG započeli akciju prikupljanja potrepština za sve nastradale u potresu koji je danas pogodio Hrvatsku, najviše Petrinju, Sisak i Zagreb.

Po informacijama kojima raspolaže portal posuski.info, u jutro se do 10 sati ispred Caffe bara Petica te prodajnog centra Oli skupljaju deke, odjeća i higijenske potrepštine. Dva kombija bi trebala krenuti za Petrinju.

Osim toga, Virska udruga mladih VUM, također je pokrenula akciju “Vir za Petrinju i okolicu”. Humanitarna akcija u Viru započinje u četvrtak u 12:00 sati i traje do 18:00 h, a svoje priloge možete ostaviti u uredu VUM-a.

Podsjećamo danas je Hrvatsku pogodio razoran potres, jačine 6.2 prema Richteru. Najviše su pogođeni gradovi Petrinja, Sisak i Zagreb. Prema zadnjim informacijma izgubljeno je 7 ljudskih života. Brojni su ozljeđeni. Mnogi su ostali bez domova i pomoć im je prijeko potrebna. Zato dragi sugrađani, učinite sve što je u vašoj moći i pomozite jer ljudski je pomoći bratu u nevolji!

Pomoći možete i pozivom na broj 17023 kojeg je pokrenuo Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine.

posuski.info

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.